2011. július 15., péntek

Pudingos túrótora

Pataki Mónika osztotta meg velünk az alábbi receptet:

http://www.receptlap.hu/re​cept/pudingos_turotorta_34​40






Hozzávalók 12 személyre:
150g liszt
2 ek porcukor
75g vaj
1 tojás sárgája
1 csipet
krémhez:
3 tojás
750g túró
250g cukor
1 és fél cs tejszines pudingpor
1 citrom leve
1 cs vanilincukor
0,5 l tej (vigyázz, elég a kevesebb vagy semennyi!! max 2 dl -t javasolnak hozzá a lányok, akik már elkészítették)
150ml napraforgóolaj

vaj  és gríz a forma kenéséhez
 
 
 
 




 
 
 
 
 
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit:a lisztet, a tojássárgát, a sót,  1-2 ek hideg vizzel összeállítjuk az omlós tésztát.
A tortaformát kivajazom, grízzel megszórom és beleteszem  az omlós tésztát és villával megszúrkálom, min. 30 percre a hűtőbe teszem Addig elkészítem a túrótölteléket

A tojásokat kettéválasztom.
Túró, 150g cukor,pudingpor, tojássárga, vanilincukor, citromlé és olaj összekeverem és közben apránként hozzáadom a tejet.
A folyékony masszát beleöntöm a tortaformába.
Előmelegített / 175°C/ sütőben 45-50 percig sütjük.
Ez idő alatt a tojásfehérjét 100g cukorral kemény habbá verjük.
A kész tortára  kenjük, vigyázva, hogy a tetejétől kb. egy centiméterre legyen és még 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Amikor kész a habcsókot körben óvatosan elválasztjuk a tortaformától, hogy tudjon hűlni a sütink.
Hát igen, minimum 6 órát, de legjobb egész éjszaka hagyni, hogy kihűljön és összeérjen a süti.
De higyétek el megéri várni! Isteni finom! :)
Étvágyat!
Szakács: Katika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése