Érdekes kérdéssel találkoztam az imént a csoportban, Simonka Zsuzsa részéről merült fel: "
- grill halloumi, cukkínifasírt
- sült zölség (fűszeres olajba forgatva és be a sütőbe) - A sárgarépa, karfiol, brokkoli, karalábé nagyon finom és különleges sütve.
- panírozott (esetleg csak lisztbe és pirospaprikába forgatott) és úgy kisütött krumplikarikákat (ezt főtt vagy héjában sült krumpliból kell csinálni)
Sült zöldség elkészítési javaslat: "jénaiba kevés olajat és fűszereket összekeverek (só, bors, kömény, rozmaring, majoránna), majd belekeverem a kockára, vagy hasábokra, esetleg karikára vágott céklát, hogy mindenhol olajos és fűszeres legyen, majd a sütőben kb 170 fokon sütöm kb 30-45 percig. .
De az összes zöldséget így szoktam sütni, mert nagyon egyszerű és lehet a fűszereket is variálni. A kelbimbó, gomba, édeskömény, zeller, répa, brokkoli, karfiol is nagyon jó így"
További javaslatok Timitől (a fenti is tőle származik):
Még egy javaslat a sült cékla elkészítésére: "A sült céklát én úgy szoktam, mint a parázsban sült krumplit. az alufóliát kicsit beolajozom, belecsomagolom a megpucolt céklát. Ha túl nagy, akkor kb pingponglabda méretű (nem formájú :D) hasábokra vágom. Sütöm, amíg puha nem lesz" (Simonka Zsuzsa)
Én biztosan kirpóbálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése